Tapahtumat

Ammatillinen koulutus uudistuu – 10 askelta onnistumiseen

Tapahtuman ohjelma

Yritys-oppilaitos esimerkeistä koulutuksen ja työelämän yhteistyöstä kertovat Suomen TransvalGroup Oy henkilöstöjohtaja Jenni Ailio ja Keudan asiakkuuspäällikkö Tapio Karvonen, sekä Musti ja Mirri Oy ketjujohtaja Juhana Lamberg ja Mercuria kauppiaitten kauppaoppilaitoksen rehtori, toimitusjohtaja Tiina Immonen. Kommenttipuheenvuoron oppilaitosyhteistyöstä ja työpaikalla tapahtuvasta koulutuksesta antaa Business Collegen rehtori, toimitusjohtaja Antti Loukola.


Ohjelma


klo 8.30-9.00
IImoittautuminen ja kahvitarjoilu


klo 9.00
Tervetuloa
Tilaisuuden puheenjohtajana toimii henkilöstöjohtaja ja Helsingin seudun kauppakamarin koulutus- ja työvoima-asiain valiokunnan puheenjohtaja henkilöstöjohtaja Sirpa Huuskonen, Tokmanni Oy.


Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen videotervehdys


klo 9.15-9.35
Uudistunut ammatillinen koulutus tarjoaa yrityksille monia mahdollisuuksia – 10 vinkkiä yrityksille
johtaja Markku Lahtinen, Helsingin seudun kauppakamari


klo 9.35-10.11
Yritys-oppilaitos-esimerkit koulutuksen ja työelämän yhteistyöstä ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ja opettamisesta
Case 1: Suomen Transval Group Oy ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda – henkilöstöjohtaja Jenni Ailio ja asiakkuuspäällikkö Tapio Karvonen
Case2 : Musti ja Mirri Oy ja MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos – ketjujohtaja Juhana Lamberg ja rehtori, toimitusjohtaja Tiina Immonen


klo 10.15-10.50
Käytännön kysymyksiä oppilaitosyhteistyöstä ja työpaikalla tapahtuvasta koulutuksesta (Q&A)
Kommenttipuheenvuoro rehtori, toimitusjohtaja Antti Loukola, Business College.


Paikalla oppilaitosten ja TE-hallinnon edustajia vastaamassa yritysten ja työnantajien kysymyksiin tilaisuuden aikana ja lopussa. Osallistujilla on mahdollisuus esittää ilmoittamisen yhteydessä kysymyksiä myös etukäteen.


Klo 10.50
yhteenveto


Klo 11.00
Tilaisuus päättyy


Ammatillisen koulutuksen reformi etenee oikeaan suuntaan. Onnistuminen edellyttää kuitenkin oppilaitosten johdolta vahvempaa tukea yritysyhteistyön kehittämiselle. Järjestöt haastavat kouluja varmistamaan, että yritysyhteistyö saadaan toimimaan prosessin joka ikisessä vaiheessa, alkaen ensi yhteydenotosta. 


Elinkeinoelämän keskusliitto EK, kauppakamarit ja Suomen Yrittäjät ovat kartoittaneet yritysten arvioita ja kokemuksia uudistuneesta ammatillisesta koulutuksesta. Kentän palautetta on haettu niin maanlaajuisen kiertueen kuin yrityskyselyn kautta.


Yritysten käsitykset näyttävät jakautuvan. Yritykset, jotka ovat ehtineet paneutua koulutusreformin mahdollisuuksiin, suhtautuvat siihen positiivisimmin. Huolestuttavaa on, että merkittävä osa yrityksistä ei koe saaneensa riittävästi tietoa ammatillisen koulutuksen mahdollisuuksista.Järjestöt nostavat esille kolme polttavinta kehityskohdetta: oppilaitosten palveluprosessit yrityksille, opiskelijoiden osaamisen epätasaisuus ja työpaikalle tarjottava tuki. 


Lue tiedote tästä (julkaistu 30.11.2018).


Tutustu tutkimustuloksiin tarkemmin!


 

Ammatillisen koulutuksen reformin tutkimus

  • Text Hover