Uutinen

Ammatillisen koulutuksen opiskelijat ovat tyytyväisiä opintoihinsa

Tulevaisuuspäivänä hyviä uutisia OPH:n tiedotteessa:
Ammatillisen koulutuksen opiskelijat ovat tyytyväisiä opintoihinsa!

Ammatillisen koulutuksen opiskelijakyselyyn vastanneista 85 % on opintojen päättövaiheessa erittäin tyytyväisiä tai tyytyväisiä koulutukseensa kokonaisuutena. Ammatillisen koulutuksen opiskelijoilta on kysytty valtakunnallista palautetta 1.7.2018 alkaen. Opiskelijapalautteen ensimmäiset tulokset ovat nyt vapaasti katsottavissa Vipunen.fi -tilastopalvelussa.

Heinäkuun ja joulukuun 2018 välillä kerätty palaute osoittaa, että ammatillisen koulutuksen opiskelijoista 85 % oli opintojen päättövaiheessa erittäin tyytyväisiä tai tyytyväisiä koulutukseensa kokonaisuutena, 11 % oli kohtalaisen tyytyväisiä ja tyytymättömiä oli 4 %. Asteikolla 1–5 opiskelijat antoivat keskimäärin arvosanan 4,3. Oppisopimusopiskelijat olivat hieman tyytyväisempiä. Äidinkieleltään vieraskieliset tutkinnon suorittajat olivat kaikkein tyytyväisimpiä. Opiskelijat kokivat saaneensa koulutuksen aikana osaamista ja ammattitaitoa, jota pystyvät hyödyntämään (keskiarvo 4,5). Lataa koko tiedote tästä.

Ennakointikamarin työkentelyn kannalta erinomainen uutinen! Voimme jatkaa ammatillisen koulutuksen reformin soveltamista käytäntöön yhdessä oppilaitosten ja yritysten kanssa!