Tapahtumat

Majoitus- ja ravitsemisalan Ennakointikamari 29.9.2015

Tapahtuman ohjelma

Tiistaina 29.9.2015 klo 8.30 – 12.30
Keuda, Sibeliuksenväylä 55, 04400 Järvenpää


Majoitus- ja ravitsemisala on haasteiden edessä, kun hakijamäärät alan koulutuksiin ovat vähentyneet. Tulevaisuudessakin kuitenkin syödään ja nukutaan, ja ala tulee vastaisuudessakin tarjoamaan runsaasti työpaikkoja.


On aika lyödä hynttyyt yhteen ja koota yritysten ja oppilaitosten edustajat yhteen pohtimaan alan tulevaisuutta, sen monipuolisuutta sekä vetovoimaa osaajien keskuudessa.


Ennakointikamarissamme julkaistaan myös aivan tuoreet yritysselvityksen tulokset mara-alan yritysten osaamistarpeista.


Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja verkostoitumaan!


Ohjelma:


Puheenjohtaja: Pekka Holma, toimitusjohtaja, Krapihovi


8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi


9.00 Tervetuloa Ennakointikamariin
Mari Korpiola, projektipäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari
Hannu Laurila, koulutuskuntayhtymän johtaja, Keuda


9.10 Majoitus- ja ravitsemisalan näkymät
Jouni Vihmo, ekonomisti, MaRa ry


9.30 Monipuolinen ja monimuotoinen mara-ala
Tiina Yrjölä, Nordic MO & Supply Chain Director, Food, Sodexo Oy


10.00 Nuoret, mara ja tulevaisuus – huomennakin syödään ja nukutaan
Juha Lahtinen, opinto-ohjaaja, kouluttaja, Sininen Kolmio Oy


10.40 Jalottelutauko


10.55 Mara-alan yritysselvityksen tulokset
Sari Maunula, tutkimusjohtaja, T-Media


11.20 Keskustelu: Mara-alan osaamistarpeet ja osaavan työvoiman saaminen alalle


Keskustelun vetäjänä: Markku Savijärvi, Senior Adviser/Founder, sosiaalineuvos, Next Hotels Finland Oy


Raija Acs, hotellinjohtaja, Scandic Järvenpää
Sirpa Bäckström, toimitusjohtaja, Uudenmaan Herkku Oy
Kirsi Hanski, ruokapalvelupäällikkö, Tuusulan kunta


12.05 Miten koulutus vastaa työnantajien tarpeisiin?
Mistä osaajat mara-alalle tulevaisuudessa?

Riitta Narko, rehtori, Keudan aikuisopisto


12.20 Seminaari päättyy


Keskustelu jatkuu lounaan merkeissä


 


 

Tapahtuman materiaalit