Tapahtumat
Majoitus- ja ravitsemisalan Ennakointikamari 29.9.2015
Tiistaina 29.9.2015 klo 8.30 – 12.30
Keuda, Sibeliuksenväylä 55, 04400 Järvenpää
Majoitus- ja ravitsemisala on haasteiden edessä, kun hakijamäärät alan koulutuksiin ovat vähentyneet. Tulevaisuudessakin kuitenkin syödään ja nukutaan, ja ala tulee vastaisuudessakin tarjoamaan runsaasti työpaikkoja.
On aika lyödä hynttyyt yhteen ja koota yritysten ja oppilaitosten edustajat yhteen pohtimaan alan tulevaisuutta, sen monipuolisuutta sekä vetovoimaa osaajien keskuudessa.
Ennakointikamarissamme julkaistaan myös aivan tuoreet yritysselvityksen tulokset mara-alan yritysten osaamistarpeista.
Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja verkostoitumaan!
Ohjelma:
Puheenjohtaja: Pekka Holma, toimitusjohtaja, Krapihovi
8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9.00 Tervetuloa Ennakointikamariin
Mari Korpiola, projektipäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari
Hannu Laurila, koulutuskuntayhtymän johtaja, Keuda
9.10 Majoitus- ja ravitsemisalan näkymät
Jouni Vihmo, ekonomisti, MaRa ry
9.30 Monipuolinen ja monimuotoinen mara-ala
Tiina Yrjölä, Nordic MO & Supply Chain Director, Food, Sodexo Oy
10.00 Nuoret, mara ja tulevaisuus – huomennakin syödään ja nukutaan
Juha Lahtinen, opinto-ohjaaja, kouluttaja, Sininen Kolmio Oy
10.40 Jalottelutauko
10.55 Mara-alan yritysselvityksen tulokset
Sari Maunula, tutkimusjohtaja, T-Media
11.20 Keskustelu: Mara-alan osaamistarpeet ja osaavan työvoiman saaminen alalle
Keskustelun vetäjänä: Markku Savijärvi, Senior Adviser/Founder, sosiaalineuvos, Next Hotels Finland Oy
Raija Acs, hotellinjohtaja, Scandic Järvenpää
Sirpa Bäckström, toimitusjohtaja, Uudenmaan Herkku Oy
Kirsi Hanski, ruokapalvelupäällikkö, Tuusulan kunta
12.05 Miten koulutus vastaa työnantajien tarpeisiin?
Mistä osaajat mara-alalle tulevaisuudessa?
Riitta Narko, rehtori, Keudan aikuisopisto
12.20 Seminaari päättyy
Keskustelu jatkuu lounaan merkeissä